Modtag gratis alkoholbehandling

05 april 2020 Lotte Hindsberg
Modtag gratis alkoholbehandling

Danmark har et meget liberalt forhold til alkohol og det er sjældent at folk mødes uden at der kommer alkohol på bordet. Hvis man ikke drikker blandt danskere, er der reelt kun 2 undskyldninger der dur. Du er aftenens chauffør eller hvis du er gravid. Det accepteres også delvis, hvis du siger nej tak, hvis du forklare at du er tidligere alkoholiker. Såfremt at det ikke er dit tidligere netværk af andre misbrugere. De vil ofte gøre et forsøg på at få dig til at finde i igen og tage en drink. Derfor er der også mange der har et alkoholmisbrug omend ikke kan klassificeres som alkoholikere.

Gratis behandling

I kommunerne rundt omkring i landet ydes der gratis alkoholbehandling til alle, der ønskes det. Som f.eks. hos https://behandlingscenter-stien.dk/alkoholbehandling/

For at kunne modtage gratis behandling er det nødvendigt at oplyse dit cpr. nr. med mindre du udelukkende søger råd og vejledning men ikke reelt behandling. Det skyldes at behandlingen skal betales af kommunen du bor i og får at de administrativt og lovmæssigt kan det skal de bruge dit cpr. nr. Hvis du ikke ønsker at oplyse dit cpr. nr. og det kan der være mange gode grunde til. Det er ikke altid at det er rart, at der står i ens papirer at man har modtaget behandling er det muligt at få hjælp, men så skal man selv betale for behandlingen. 

I behandlingen indgår der også et fokus på hvad der skal ske, når behandlingen er slut. Der arbejdes på at give misbrugeren værktøjer, der gør ham bedre i stand til at håndtere de problemer, der altid er i et helt almindeligt liv. Der arbejdes også på at få udskiftet det tidligere netværk og udskifte den tid der er blevet på misbruget med nogle andre mennesker og nye sunde interesser. 

Flere Nyheder