Nyd sommeren så længe som muligt

05 april 2020 Mette Nielsen
Nyd sommeren så længe som muligt

Den danske sommer er skøn, men den er også lunefuld ofte med halvkolde dage, blæst og regn. Det kan være frusterende, fordi vi danskere gerne vil være så meget udenfor som muligt, når nu det endelig er blevet sommer og vi har et par fridage. Men hvordan kommer vi så det, når det er halvkoldt? Jo, vi indretter vores uderum efter klimaet.

Der er ingen grund til at ende med en forkølelse, fordi du har tvunget dig selv og dine middagsgæster til at spise under åben himmel på en halvkold aften i juli. Indret i stedet din terrasse og resten af din have til det land, vi bor i. Danmark bliver aldrig som Spanien eller Italien, hvor de varme nætter strækker sig over uger og måneder. Her er koldere i norden, og det bør du indrette dig efter.


Skab en varm oase
Du vil gerne kunne sidde udenfor om aftenen uden at fryse eller forlænge sommeren en anelse, men hvordan gør du?

Start med at kigge på din terrasse. Hvordan ligger den placeret og hvad kan der gøres?

Hvis du har en terrasse, som ligger højt uden læ, så er det klart, at der bliver koldt, når vinden blæser. Det går ikke, hvis du vil have middagsgæster på besøg til en rar aften. Du er altså nødt til at omtænke din terrasse og dit uderum.

Overvej om du kan flytte din terrasse til et mere roligt hjørne, for der er læ og mindre blæst. Overvej om du kan lave en del af terrassen overdækket, så du kan søge ly mod regn og dug – det fungerer også godt som skygge mod solen på de gode danske sommerdage. 

En overdækket terrasse kan vise sig at være guld værd i forhold til glæden ved at opholde sig udenfor om sommeren. Den giver den nødvendige læ og ly, så du bedre kan sidde udenfor om aftenen og nyde udelivet uden at fryse. 

Flere Nyheder