Sælg din bil gratis – men hvor mange gange?

Sælg din bil,” tænker du måske til dig selv, og det er da også smart at gøre end bare at dumpe den eller smide den til skrot, for hvis andre mennesker kan bruge din gamle bil, så er det jo bare med at sælge den videre.

Dette er godt for miljøet, så vi udnytter ressourcerne, men også så vi gør en god gerning for andre og bruger midlerne optimalt, indtil der ikke er mere at hente – og så gør det jo ikke noget, at du tjener lidt på det samtidig.

Men spørgsmålet er netop også, hvornår disse midler slipper op, altså hvornår man ikke kan forsvare at sælge ens bil længere, eller hvornår man skal opgive ævred.

Man oplever jo som sælger måske, at man har gjort et fejlkøb af en bil af den ene eller anden årsag, og så står man måske med en bil, der er så god som ny, men som ikke passer til en.

Den bil kan jo næsten sælges under overskriften: “Så god som ny,” da dette jo er sandt.

Så har man måske købt en bil fra ny, som man har ejet i en del år og ellers passet godt på, så den kører virkelig godt. Den kan man også sælge.

Måske købte man en bil brugt, men hvor man atter har passet godt på den, så man kan forsvare at sælge den videre igen.

Så er der det tilfælde, hvor bilen er virkelig ramponeret og brugt over mange år og købt som brugt måske flere gange. Her skal man være ærlig, om bilen kan sælges som køreklar dyt, eller om man skal sælge den som god til at hente reservedele fra.

Er bilen virkelig ødelagt, så er det måske mere hensigtsmæssigt at sælge den som skrot, og her skal man måske indse, at en annonce for dette ikke er nok, da der ikke er mange, der vil byde på den bil.

Her kan man lige så godt køre den til skrot.