Ultralydsundersøgelse med kort ventetid på lokal røntgenklinik

09 april 2020 Astrid Pedersen
Ultralydsundersøgelse med kort ventetid på lokal røntgenklinik

Den mest kendte form for ultralydsundersøgelse er nok den der anvendes i forbindelse med foster diagnostik. Her kan jordemoderen eller sygeplejersken ved hjælp af ultralyd skabe et billede af fosteret i livmoderen, og samtidig kan man høre fosterets hjerteslag.

De fleste forældre beskriver synet af det kommende barn på skærmen som en af de mest gribende oplevelser i deres liv. Samtidig bruges ultralyds billederne til at konstatere om fosteret skulle have medfødte lidelser, som det er vigtigt at have in mente.

Hvornår har jeg brug for en ultralydsundersøgelse?

ultralydsundersøgelse kan også bruges i forbindelse med problemer i de reproduktive organer, blæren, urinvejene, mave tarm kanalen og hals og spiserør. Her er røntgen stråler nemlig ikke videre bevendte, idet de lyser direkte igennem det bløde væv.

Af samme grund anvendes røntgen også når der er mistanke om skade på et ligament eller på en muskel. Hvor en røntgen undersøgelse vil kunne afsløre et brud på en knogle, vil en ultralydsundersøgelse kunne afdække eventuelle inflammations tilstande som følge af eksempelvisen forstuvning eller et skadet ledbånd.

Hvor kan jeg få en ultralydsundersøgelse?

Hvis din praktiserende læge eller en speciallæge vurderer, at du har brug for en røntgen eller ultralydsundersøgelse, vil han eller hun udskrive en henvisning til en røntgenklinik. En røntgenklinik er en speciallæge klinik som udelukkende beskæftiger sig med billeddiagnostik i form af røntgen og ultralydsundersøgelser.

Med en henvisning fra lægen kan du selv vælge hvilken røntgenklinik i pågældende region du vil benytte. Er du bosiddende i Region Hovedstaden, og ønsker du en røntgenklinik med en central beliggenhed, kan du med fordel vælge Røntgenklinikken Nørrevold. Røntgenklinikken Nørrevold er beliggende i gå afstand fra Nørreport Station, og du kan i langt de fleste tilfælde komme til samme dag som henvisninger er udskrevet.

Du kan læse mere om Røntgenklinikken Nørrevold på hjemmesiden https://www.noerrevold.dk/ 

Flere Nyheder