Vær opmærksom på nærsynethed

04 april 2020 Lykke Holzmann Søby
Vær opmærksom på nærsynethed

Øjeundersøgelser er vigtige for at sikre normal udvikling af øjnene og tjekke nærsynethed.

Af alle alvorlige øjensygdomme er nærsynethed sandsynligvis den snedigste. Det skyldes, at der ikke er nogen tydelige symptomer i de fleste tilfælde af tidlig nærsynethed – intet til at advare dig om, at noget går galt.

Mennesker, der ikke får rutinemæssige øjenundersøgelser og udvikler nærsynethed, bliver typisk opmærksomme på det, efter at de har vedvarende tab af synet fra sygdommen. Og på det tidspunkt kan det være meget vanskeligt at kontrollere nærsynethed for at forhindre yderligere synstab. Uden vellykket kontrol med medicinsk behandling og / eller nærsynethed kirurgi kan sygdommen føre til blindhed.

Tidlig detektion af højt tryk i øjnene og andre risikofaktorer for nærsynethed er kun muligt at finde ved rutine øjeundersøgelser. Visionsscreeninger gør meget lidt eller slet intet for at identificere eller forhindre nærsynethed.

Årlige øjeundersøgelser kan vise andre alvorlige sundhedsmæssige problemer.

Vidste du, at mange mennesker først finder ud af, at de har alvorlige sundhedsmæssige tilstande som diabetes, højt blodtryk, højt kolesteroltal og endda kræft ud fra – ja, du gættede det – en rutinemæssig øjenundersøgelse.

Vores øjne er blevet kaldt “vinduet til vores sjæl.” Det viser sig, at de også ofte er et meget effektivt vindue til vores generelle helbred.

Under en omfattende øjenundersøgelse kan din øjenlæge observere og evaluere sundheden og tilstanden i blodkarrene i din nethinde, hvilket er en god forudsiger for blodkarrenes sundhed i hele din krop. Tilstande såsom diabetes og hypertension er alle synlige ved ændringer i forekomsten af ​​nethindens blodforsyning og blodkar.

Årlige øjeundersøgelser er især vigtige for alle med diabetes eller som kan være i fare for sygdommen (på grund af fedme, familiehistorie eller andre årsager). Mange af dem der har diabetes, risikerer at udvikle diabetisk øjensygdom, den største årsag til blindhed.

HVis du mangler en god øjenlæge, kan du slå vejen for https://vibenshusoejenklinik.dk/ 

 

Flere Nyheder